Development & Engineering

Development & Engineering

Development en engineering is bijzonder breed. Bent u op zoek naar specifieke kennis, kijk dan op onze pagina “kennis, ervaringen, vaardigheden“. En neem contact met ons. Niet alles kan beschreven worden.

  • We ondersteunen u graag in het bedenken, ontwerpen, testen en realiseren van de technologische oplossing. Vaak betreft het het aanvullen van ontbrekende expertise of het aanvullen van capaciteit om een order goed neer te zetten.

   Bewegingssimulatie met 20-sim
   Bewegingssimulatie met 20-sim
  • Binnen development en engineering is het minstens zo belangrijk om te weten waar je de kennis kan vinden, hoe je die kennis vrijmaakt en organiseert en hoe je die inpast. Wij kunnen u daarbij ondersteunen.
  • Zet een hefboom op uw business door externe engineering advisering. Denk daarbij aan het realiseren van cost reducties of het genereren van concepten binnen een business proposal bijvoorbeeld met studenten. Dit zijn vaak activiteiten, waar u helaas maar al te vaak niet aan toekomt, terwijl ze vaak wel de stap voorwaarts voor uw organisatie betekenen. Als tegenwerping horen we vaak “kosten”. Ja, kosten gaan voor de baten, maar we kunnen die wel slim inregelen.
  • Reliability verbeteringen door verbetering van return processen, analyse (RCA, Weibull), verbetering return processen, door technologische verbeteringen, door borgin van kwaliteit bij supplier.
  • Doe meer met minder door een slimmere organisatie van uw engineering.

 

FEM-analyse van een rubberen voetstuk (bijdrage via ingenieursbureau Matheij)
FEM-analyse van een rubberen voetstuk (bijdrage ingenieursbureau Matheij)

Behalve het hebben van een goed idee of concept, is de wijze waarop het één en ander georganiseerd en uitgevoerd wordt, minstens zo belangrijk om tot de gewenste oplevering te komen binnen budget en tijd. En daar beginnen we dan ook het liefste mee: we bepalen vooraf heel goed wat opgeleverd moet worden aan het einde van de rit. Een inschatting die we voortschrijdend volgen, zodat altijd op tijd bijgestuurd kan worden.

De exacte werkwijze is afhankelijk van vele factoren, zoals de aard en context van het product en zeer zeker ook de interactie met de opdrachtgever zelf. We werken gestructureerd en toch pragmatisch. In samenspraak met de opdrachtgever leggen we het te volgen projectplan vast.

We zijn vertrouwd met de design methodieken en eisen die gebruikelijk zijn binnen de medische apparatenbouw, semiconductor industrie en de engineering van complexe machines.