Over ons

Even voorstellen

Mijn naam is John Brouwers. Begin 2015 startte ik Thyxo als advies- en ingenieursbureau met als taakstelling om de entrepreneur en het kleinschalige MKB ondersteuning te bieden in de innovatie van nieuwe producten en in de technologieverbeteringen op een zeer laag drempelige wijze.

Te vaak maakte ik mee, dat goede ideeën, gedragen door zeer gedreven mensen, vastliepen op basis van “uurtje/factuurtje” of “met-een-andere-pet-op” ondersteuning. Vervolgens stond de ondernemer er weer alleen voor met half afgemaakt werk. In mijn visie zal de doelstelling alleen bereikt kunnen worden als de noodzakelijke kennis, kunde, kapitaal en marktpartijen samenkomen en samen de weg vervolgen.

Thyxo’s ambitie is dus om al die services en expertises te ontwikkelen of te organiseren en vrij te maken die nodig zijn om de klus van A to Z te klaren, strategische, tactisch en operationeel. Gelijkgestemde ondernemers komen tezamen, waardoor een multidisciplinaire, lees “techniek en niet-techniek”, aanpak mogelijk wordt.

Dit doe je niet alleen. Daarom staat op deze site “wij” in plaats van “ik”. Immers we pakken samen die handschoen op.

Zelf voeg ik daar mijn meer dan 30-jarige ervaring met productontwikkeling en met de machinebouw als werktuigbouwkundig ingenieur aan toe, welke ik opbouwde bij grotere en bij kleinere bedrijven en in diverse rollen in en om de engineering.

Door deze multidisciplinaire inbreng zijn we in staat maatwerk te verrichten daar waar techniek, prototyping, ondernemings-en kontraktrecht, financiering, octrooirecht, kennis van subsidies, marktverkenning bij elkaar komen.

Spreekt u dit verhaal aan, neem dan snel contact met me op.

De naam “Thyxo” is afgeleid van thyxotropie: de eigenschap van een vloeistof, waarbij de viscositeit afneemt en de samenstellende deeltjes “dezelfde kant uitkijken” op voorwaarde dat je blijft bewegen of mengen.